[en]  Startpagina  Nieuws  Links 
Iconogafie

Binnenin de kerk, is de iconostase, grens tussen het heiligdom en het schip, bedekt met traditionele iconen geschilderd in de stijl van de zestiende eeuw door een van de beste schilders van iconen van Parijs, de prinses Lvov.
 
In het centrum, op de koninklijk deuren, zijn de Aankondiging en de Vier Evangelisten afgebeeld, het geheel bekroond door de uitbeelding van het Laatste Avondmaal.
 
Rechts van de koninklijke deuren, de eerste rij met iconen bevat het traditioneel beeld van Christus, gevolgd door die van de Aartsengel Gabril en van Sint Job, wiens feestdag, volgens de Russische kalender, samen valt met de geboortedatum van Keizer Nicolaas II.
 
Aan de linkerkant zijn de Allerheiligste Moeder Gods, Aartsengel Michael en Heilige Andre Bogoliubov wiens feestdag samenvalt met de dag van de moord op de keizerlijke familie.
 
Op de tweede rij, stellen twaalf iconen de feesten van het orthodoxe kerkelijk jaar voor en tenslotte op de derde rij, aan beide zijden van het centraal beeld van de Verlosser, zijn naast  Moeder Gods en de apostelen Peter en Paulus, enkele van de grootste heiligen van de Russisch-Orthodoxe Kerk afgebeeld.
 
De meeste van de iconen werden geschonken door particulieren in het geheugen van hun familieleden van wie de namen ​​op de achterkant van elk icon staan.
 
Het fresco van de Heilige Moeder van God "Orante", geschilderd in de absis, is het werk van Nicolas Iselenov.
 
Aan de rechterzijde van de iconostase,  een luik met iconen (kiot) verzamelt om het symbool van de Allerheiligste Moeder van God Feodorovskaya, beschermvrouw van het Huis der Romanoff, iconen met de familienamen van alle leden van de keizerlijke familie.
 
Aan de linkerkant van de iconostase, een groot drieluik geschilderd door archimandriet Cyprianus, vertegenwoordigt alle heiligen van Rusland. Dit icon werd geschilderd reeds lang vr de heiligverklaring van de keizerlijke familie en van alle nieuwe Martelaren van Rusland door de Russische Orthodoxe Kerk buiten de grenzen van in 1981.

Creatie datum : 16/02/2013 @ 15:16
Laatste wijziging : 22/02/2013 @ 16:02
Categorie : 1. De kerk
Pagina gelezen 9284 keren

up Boven up

verantwoordelijke uitgever : Leonid GRILIKHES
Webmaster : Jean-Luc ANDRE


Site powered by GuppY - 2004-2012 - CeCILL Free License
Pagina geladen in 0.05 seconde(n)