Menu
Webmaster - Infos
Teller

 86073 Bezoeken

 1 Bezoeker online

1. De kerk - Architectuur
De architectuur van de kerk is geïnspireerd op een beroemd model van de Russische religieuze architectuur uit de zestiende eeuw, in de oude Russische stijl van Moskou : één van de twee kapellen van de kathedraal van de Transfiguratie van Christus in het dorp Ostrov, hieronder afgebeeld.

ostrov.png
 
Op het dak, drie rijen met typische bogen-kronen convergeren naar de enige cilindrische klokketoren met bolvormig dak van de kerk. Het geheel wordt ondersteund, aan de binnenzijde, door robuuste bogen in de bovenste delen van de wanden.
 
 
De kerk is verbonden met het gebouw – klokketoren door een kleine kamer uitgevoerd in 1975.

Trapeznaia.png
 
De klokken komende van de klokkengieterij Sergeys te Leuven, werden geïnstalleerd in 1972 en bestaan uit een serie van zeven klokken elektrisch bedienbaar en geven de traditionele klokkenspelen weer die de verschillende delen van religieuze diensten begeleiden.

Cloches.png
 
In juli 1984, de kerk en pastorie werden het onderwerp van de classificatie door de Koninklijke Commissie der gebouwen en sites van België.
 
Aanzienlijke restauratiewerken (zie de foto's ) gesubsidieerd door het Ministerie van Monumenten en Landschappen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werden uitgevoerd van 2011-2012.

Creatie datum : 16/02/2013 @ 15:13
Laatste wijziging : 22/02/2013 @ 16:02
Categorie : 1. De kerk
Pagina gelezen 9632 keren


^ Boven ^